Официално откриха единадесетото издание на Лятната академия „Патиланци“ в Генерал Тошево

В двора на Центъра за работа с деца в град Генерал Тошево, беше открито поредното единадесето издание на Лятна академия „Патиланци“.

Официално откриха единадесетото издание на Лятната академия „Патиланци“ в Генерал Тошево

Заради удължената учебна година, голяма част от децата все още са на училище, но интерес към лятната занималня, не липсваше. В двора на ученическото общежитие кипеше от живот, а малчуганите ясно показаха, че са жадни за нови вълнуващи приключения.


В тематично отношение, тази година официалното откриване на Академията, беше насочено към новинарските емисии и любимите серийни филми. Водещите на новините разкриха на децата какви изненади ще могат да очакват през лятото, а директорът на ЦЛПР – Център за работа с деца Елена Дочева им пожела една незабравима ваканция, изпълнена с положителни емоции, забавления и нови знания.

И тази година организаторите от Община Генерал Тошево и ЦЛРП – Център за работа с деца в града бяха подготвили много изненади и подаръци за участниците в лятното детско забавление. Музикалните изпълнения и няколкото забавни игри гарантираха, че по време на Лятна академия „Патиланци“ през ваканцията, на децата няма да им бъде никак скучно.

Както винаги досега, целта на Лятна академия „Патиланци“ е пълноценно осмисляне на свободното време на малчуганите през летните месеци. Това ще се постигне чрез забавления и обучения, повишаване на общата екологична култура, обществена ангажираност, придобиване на знания за здравословния начин на живот, в областта на етнографията, историческото минало, флората и фауната на Добруджа, изящните и приложни изкуства, запознаване с българската и световна детска литература.

В рамките на три месеца, децата ще имат възможност да рисуват, да пеят и да танцуват. Те ще се включат във флашмоб на хитови песни, ще рецитират и спортуват, ще апликират и разбира се, ще се смеят и забавляват с единствена цел – да направят лятото си по-хубаво. Ще бъдат майстори-готвачи, художници и магьосници. Ще участват в пижамени партита и в кулинарни конкурси. Ще опознават райските места от нашата община и ще се запознават с обичаите, традициите и културата на родния край.