Председателят на УС на "ЛРД Добрич" Илия Михайлов - гост в днешното предаване на Радио 99

Специалният гост в днешното издание на сутрешния блок „Точно в 9“ на Радио 99​ ще е новият – стар председател на УС на "ЛРД Добрич" – Добрич, Илия Михайлов.

Председателят на УС на "ЛРД Добрич" Илия Михайлов - гост в днешното предаване на Радио 99

Отскоро в Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич се радват на нова придобивка, която ускорява и подобрява стерилизацията на върнатите от читателите книги. Заради Ковид-пандемията, заетите книги след връщането им се поставяха в кашони и подлежаха на карантина, а дезинфекцията изискваше немалко труд и време. Сега, с придобитата машина за почистване, това става много по-бързо и по-ефективно, твърдят от културната институция, която притежава книжен фонд от над 400 000 библиотечни документи. Как закупеният стерилизатор успява да почисти само за секунди​книгите? На какъв принцип работи машината и в кои отдели тя ще помогне да по-доброто обслужване на читателите? За всичко това и за предстоящите инициативи през лятото – разказваме в репортаж по темата.



Ще стане дума и за паметната плоча, поставена в Добрич, в знак на почит и уважение към летците, загинали при изпълнение на служебния си дълг от 26-и разузнавателен полк. Тя​ бе официално открита на 11 юни, когато се навършиха 70 години от създаването на Авиобазата в града.

Ще ви информираме и за новостите в областта на родната селекция на слънчоглед. Добруджанският земеделски институт край Генерал Тошево е единственият производител на слънчогледови семена у нас. През тази година ДЗИ предлага три нови признати хибрида. Последният е определен като бъдещето на семената, защото е устойчив на паразитното растение синя китка, което през последните години причинява много вреди върху културите.

Ще ви направим съпричастни и на радостта от дипломирането на абсолвентите от Колеж-Добрич при Шуменския университет «Епископ Константин Преславски». Те получиха дипломите си за завършено висше образование на тържествена церемония в учебното заведение. Висшистите завършват в общо 5 бакалавърски и две магистърски специалности, а 20 от тях са отличниците на випуска, които получиха грамоти за високия си успех във висшето образование.

Специалният гост в днешното издание на сутрешния блок „Точно в 9“ на Радио 99​ ще е новият – стар председател на УС на "ЛРД Добрич" – Добрич, Илия Михайлов. Само преди дни той бе избран за пети пореден мандат начело на дружеството. С него ще разговаряме за тенденциите в развитието на организацията, за проблемите, с които се сблъскват ловците и риболовците, за състоянието на материалната база и обновяването на членския състав. Очакваме Илия Михайлов в студиото ни в 10.00 часа.​ Своите въпроси към госта ни можете да зададете и вие на Фейсбук страницата на Радио 99.

Останете с нас. Обещаваме да бъде интересно.