Албена Симеонова: Надявам се с нашите приятели от „Изправи се! Мутри вън!” и „Има такъв народ” да съставим правителство

„Нашата коалиция ще получи достойно място в следващото Народно събрание и се надявам с нашите приятели от коалиция „Изправи се! Мутри вън” и ПП „Има такъв народ” да направим правителство”. Това каза пред журналисти днес водача на листата на коалиция „Демократична България” Албена Симеонова.

Албена Симеонова: Надявам се с нашите приятели от „Изправи се! Мутри вън!” и „Има такъв народ” да съставим правителство

Коалицията ще се яви на предстоящите парламентарни избори с номер 23. 



„Ние не търсим никаква символика на нещата, а залагаме на това, че сме много работливи и ще свършим отново работа, за да наложим номер 23 и нашите кандидатури като част от Коалицията „Демократична България”, в която влизат ДСБ, „Да, България” и „Зелено движение”. Отново съм водач на листата аз и за разлика от другите листи в никакъв случай не се чувствам парашутист. Разликата между мен и тях е, че аз съм избрана от тези хора тук и от моите колеги българските биоземеделци. В Добруджа има доста такива фермери” – сподели Симеонова.

По думите й, въпреки краткия живот на 45-ото правителство, то е свършило доста качествени и необходими промени, най-вече в изборния кодекс, което ще улесни гласуването. „Машинното гласуване се доказа, че става доста по-бързо, но и не унищожава една гора дървета да се произведат хартиени бюлетини. Вие знаете, че сме и много екологично насочени. Ще елиминира и фалшификациите, които се случват при хартиените бюлетини. На тези избори нашето обединение ще има членове във всички секционни избирателни комисии” – посочи Симеонова.  

Членовете на коалиция „Демократична България” са обиколили голяма част от общините и са се запознали с голяма част от проблемите в региона. 

Албена Симеонова представи накратко листата. На срещата присъстваха и част от кандидат-депутатите. 

Втора в листата е арх. Надежда Пампорова. „Успехът на предходните избори беше напълно очакван, но и много задължаващ. По тази причина ние не сме спрели да работим. Факт е, че когато човек е съвестен и знае проблемите на своята област, той намира начин да работи, независимо от своята позиция. Това ме кара да се чувствам отговорна и щастлива, че съм в екип с толкова стойностни хора работим по тези проблеми и ще продължим да го правим, независимо от резултатите”- сподели тя. 

Трета е Милена  Керанова общински и областен председател на партията. „На предните избори участвах с пълното съзнание какви са негативите и позитивите, които носи всяко участие в една такава кампания. По време на кампанията получавахме и укори, но това не ни обезкуражава, защото хора като нас, показали принципност, последователност през всичките тези години, ще намерят достойна оценка, като получат доверието на последователите” – заяви тя. 

На четвърто място в листата е Димитър Франгов. Той е биопроизводител. „В моята кампания и в бъдещата ми работа ще бъда много пряко ангажиран с региона, не само от гледна точна на земеделието, а от гледна точка на туризма” – посочи той. 

Новото попълнение е Мария Кирилова. Тя е с над 20-годишен стаж като преподавател. „Това, с което мога да помогна е сферата на образованието. Това съм правила цял живот и считам, че съм най-компетентна. Ще работя за това да направим по-привлекателен за младите хора, да не ги загубваме” – сподели тя.