Фермерското изложение "Вкусът на Добруджа" ще гостува на фестивала „Аспарухово пее и танцува“

Фермерското изложение "Вкусът на Добруджа" ще бъде гост на Фестивала „Аспарухово пее и танцува“, който ще се състои на 13 юни в централната част на Аспарухов парк.

Фермерското изложение "Вкусът на Добруджа" ще гостува на фестивала „Аспарухово пее и танцува“

За първи път малки добруджански производители, участници във фермерските пазари на Добрич и Балчик, ще се представят на жителите на Аспарухово.  Повод за това е фестивалът „Аспарухово пее и танцува, който се провежда ежегодно от 1967 година.  „Вкусът на Добруджа“ ще предложи на посетителите на фестивала чиста продукция, отгледана без химически торове, изкуствени консерванти и подобрители. Гостите на изложението ще могат да намерят  разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, мед и пчелни продукти, месни деликатеси, млечни продукти - сирена, кашкавали, кисело мляко,  печива с квас, ядки, пъдпъдъчи яйца, етерични масла, плодови и класически вина, ръчно изработена керамика, изделия с шевици и други занаятчийски изделия от естествени материали. И всичко това поднесено от ръцете на самите производители. 


Фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ ще се проведе от 11 до 19 часа на 13 юни 2021 година, в централната част на Аспаруховия парк.

Все повече общини в страната и света дават ход за създаване на фермерски пазари. Те възстановяват доверието между производителите и потребителите, повишават културата, възпитават добро отношение към природата, подпомагат малките стопанства и съхраняват традициите. 

Всеки, който желае да участва във фермерски изложения, може да се свърже с организаторите на тел: 0878781697 или e-mail: pazari@hrankoop.com. Условието е да бъде малък добруджански производител, да произвежда чиста храна, сам да представи своята продукция.