Задържан за разпространение на марихуана в Добрич остава в ареста

Задържан за разпространение на марихуана в Добрич остава в ареста
Варненският апелативен съд потвърди определение на Добричкия окръжен съд, с което е оставена без уважение молбата за изменение на мярката за неотклонение на Сунай А.

33-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 14 февруари в Добрич е разпространил високорисков наркотик, като продал на друг мъж 68 пликчета с марихуана. Деянието е било извършено при условията на опасен рецидив, твърди държавното обвинение.  


Представителят на Апелативната прокуратура изтъкна тежестта на разследваното престъпление, което законът наказва с между 5 и 15 години лишаване от свобода и с глоба от 20 хиляди до 100 хиляди лв. Таен свидетел е описал пред разследващите вида и продължителността на незаконната дейност на Сунай. С трите  предходни осъждания на обвиняемия за сходни престъпления, прокуратурата аргументира наличието на опасност той да наруши закона отново. 


Защитата опита да опровергае твърденията за продължителна наркоразпространителска дейност от страна на обвиняемия с честото му отсъствие от Добрич – той пребивавал в Германия, а когато бил у нас често пътувал, за да помага на семейния земеделски бизнес. 


Апелативният съд припомни, че предявеното обвинение е за държане и разпространение чрез продажба на марихуана. Въззивната инстанция сподели мнението на Окръжния съд в Добрич, че от събраните доказателства може да се обоснове извод за съпричастност към дейността, подозирана от прокуратурата. Въпреки че не вижда опасност от укриване, настоящият съдебен състав счита, че е реален рискът обвиняемият да извърши престъпление. За това от една страна говори предходната му съдимост с аналогичен характер. Сунай А. е трикратно осъждан в сравнително кратък период от време. От друга страна, свидетел е споделил, че във връзка с депозирани от него показания, му е оказан натиск от близък на обвиняемия. 


С тези съображения Апелативен съд – Варна потвърди ареста на обвиняемия в разпространение на високорисково наркотично вещество Сунай А. 


Определението не подлежи на обжалване. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+