Коалиция „БСП за България” в Добрич регистрира листата си за предсрочните парламентарни избори

Водачът на листата на коалиция „БСП за България” Димитър Данчев и кандидат-депутатът Мая Димитрова регистрираха днес листата, с която ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Коалиция „БСП за България” в Добрич регистрира листата си за предсрочните парламентарни избори

„Регистрирахме листа, в която има приемственост на нови лица, както и представители на коалиционната и гражданска квота, които получиха 8 и 12 място. Листата ни има професионалисти от различни сфери, както и добре познати лица от областта. Смятаме, че БСП регистрира листа, която гарантира, че промяната, която започна в 45-ото Народно събрание, ще продължи и в следващото” – сподели Данчев.



По думите му в листата присъстват хора с достатъчно професионален и политически опит, за да гарантират, че тази промяна ще се случи без да създава несигурност и с грижата за всеки българин. 

Мая Димитрова сподели, че всички в листата са обединени в каузата да работят  за по-добър резултат. „Мобилизирани сме, ще работим минимум за 2 мандата” – категорична беше тя.  

Димитър Данчев определи предстоящата предизборна кампания на БСП за България като позитивна. „Ще се залага преди всичко на местните политики, но разбира се препратката е и към националните политики и приоритетите на бъдещата парламентарна група на БСП в бъдещото Народно събрание” – каза още той. Главната цел, която си поставя, е БСП да си върне водещото място в област Добрич. 

Данчев коментира и създалото се напрежение в редиците на БСП в Добрич относно промяната в листата и главно, че водачът не е местен, а представител на социалистите от София.

„Винаги има дискусия, когато става въпрос за редене на листи, нормално е  местните структури да търсят познатите за областта лица, но когато се търси баланс в една листа, политическите решения имат приоритет. Националният съвет реши аз да съм водач на листата и ще направя всичко по силите си всеки един от листата да покаже най-доброто от себе си, за да постигнем най-добрия възможен резултат за коалицията” – категоричен беше той. 

Данчев допълни, че в рамките на предизборната кампания ще наблегне на по-близкия контакт с жителите на областта и ще се срещне с максимален брой хора.  „От днес моето място е тук в област Добрич, моята работа несъмнено ще продължи и след изборите. Аз ще остана тук в областта с максимално присъствия във всеки един свободен ден, за да работим заедно и с останалите от листата за интересите на добруджанци” -  каза в заключение водачът на листата на социалистите в Добрич Димитър Данчев.