В село Росица откриха нов пенсионерски клуб

Жители и гости се събраха днес на тържественото откриване на новия пенсионерски клуб в с. Росица.

В село Росица откриха нов пенсионерски клуб

Събитието съвпадна с празника на селото и беше уважено от кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, заместник-кметът Деян Димитров, началник Отдел „Култура, вероизповедния и международно сътрудничество” г-жа Маргарита Великова, председателя на „Общински съюз на пенсионерите 2004“ г-жа Стоянка Проданова и кметове на съседните села от общината.


Отец Тодор освети новата придобивка, за чието изгражадане бяха вложени собствени средства от капиталовата програма на Община Генерал Тошево.

По стара традиция беше прерязана лента и лиснато менче с вода пред прага на ремонтирания обект. Това сториха кметът на Общината Валентин Димитров и кметът на селото Георги Недев. Градоначалникът отправи поздравление към домакините, като им пожела да бъдат здрави и все така дейни.

Пенсионерският клуб е оборудван с кухня с всички необходими уреди и голяма зала , където ще се събират пенсионерите от с. Росица. Обособени са  и две санитарни помещения. Ремонтирани са прилежащите му площи.

В рамките на церемонията по откриване на пенсионерския клуб самодейците от  НЧ „Йордан Йовков 1941 год.“ бяха подготвили кратка музикална програма.