В Деня на детето стартират летните занимания в Художествена галерия - Добрич

На 1 юни (вторник) от 10:30 ч. с празнично занимание отваря врати традиционната „Лятна работилница за въображение“ в Художествена галерия – Добрич.

В Деня на детето стартират летните занимания в Художествена галерия - Добрич

На празника децата ще могат да разгледат изложбата на добричките художници и да почерпят от тях вдъхновение за своите рисунки.



 „Очакваме винаги с нетърпение 1 юни - от една страна, защото е Празникът на детето, от друга - защото от тази дата започва нашата лятна работилница, която е ежедневна и е свързана с много приятни срещи с изобразителното изкуство и с нови запознанства. Работилницата традиционно завършва в края на лятото с изложба с рисуваните от децата през ваканцията рисунки, с колажи и това, което са творили. Най-доброто от трите летни месеца участва в тази финална изложба“ – информира  Милена Алджабари-педагог в Работилницата за въображение в Художествена галерия – Добрич.

„Качваме участващите в изложбата творби и в страницата си във фейсбук, както и в youtube канала на Галерията. Смятаме, че новите технологии са много полезни - бързо се стига до информацията чрез тях и смятаме да ги използваме и занапред, за да популяризираме своята работа и да научават всички за изложбите и дейностите в Галерията“, допълва тя.

С празника на 1 юни се слага началото на ежегодните летни занимания за деца, които ще се провеждат всеки делничен ден до края на месец август от 10:30 до 11:30ч. За поредна година екипът на галерията кани деца и ученици, навършили 6 години, на интересни и забавни срещи с изобразителното изкуство. Програмата включва както разглеждане на постоянната експозиция и рисуване в залите, сред картините на големите майстори, така и експерименти с различни техники и материали в детската работилница.

Малките творци ще получават нови знания за художници и техните произведения, за паметници на българското и световно културно наследство, ще развиват въображението си като рисуват, колажират, моделират и играят образователни игри, съобразени с възрастта им.

„Материалите за всички занимания по време на лятната работилница се осигуряват от Галерията срещу вход от 2 лева. А на 1 юни, по традиция, всичко ще е безплатно за децата - подарък от нас за всички, които в този ден ни посетят. Заповядайте и празнувайте с нас!“ - отправя покана Милена Алджабари.