Социалистите в Добрич не са съгласни със „спуснатия” от София водач на листата /ВИДЕО/

Част от Областната структура на БСП не са доволни от „спуснатия” от София водач на листата за 8 многомандатен изборен район.

Социалистите в Добрич не са съгласни със „спуснатия” от София водач на листата /ВИДЕО/

Председателят на Областния съвет на БСП Румен Мунтянов коментира пред Добрич онлайн, че изборът на водач е бил неочакван и това би могло да затрудни работата по време на изборите. Довечера социалистите ще проведат областен съвет, на който ще бъде обсъдена темата. Мунтянов посочи още, че когато водачът на листата е местен ще привлече повече подкрепа. 



Водачът на групата на БСП в Общинския съвет на Генерал Тошево и член на Областния съвет на левицата Владимир Начев е предложен от местната структура за кандидат за народен представител. Той обаче е решен да си даде отвод, защото по думите му не иска да участва в листа с водач, който е напълно непознат. Начев коментира още, че Националното ръководство на партията не се е съобразило с желанието на местните структури за избор на водач на листите за предстоящите парламентарни избори. По думите му това е „поредната подигравка с област Добрич”. Той смята, че тази промяна е ненужна, защото няма логика, когато резултатите са силни, да се правят рокади.