Окръжният съд в Добрич призна финансова санкция, наложена в Германия на български гражданин заради кражба от магазин

Състав на Окръжния съд в Добрич призна наказателно постановление на Районен съд – Лайпциг, с което е наложена финансова санкция от 260 евро на български гражданин заради кражба от магазин в Германия.

Окръжният съд в Добрич призна финансова санкция, наложена в Германия на български гражданин заради кражба от магазин

Престъплението било извършено на 1 октомври 2019г., в съучастие с друго отделно преследвано лице. Откраднати били долнище на анцуг и чифт маратонки на стойност 99.95 евро. 36-годишният И.Г. отишъл в пробната и облякъл долнището под панталона си, а съучастникът му взел кутия с маратонки, обул ги и на тяхно място поставил своите стари обувки.


Производството в Окръжен съд – Добрич е образувано след изпратено от германските власти искане за признаване на наложената на българския гражданин санкция. Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ и мъжът трябва да плати левовата равностойност на 330 евро - глобата от 260 евро и 70 евро за направените разноски по производството.

Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок. След влизането му в сила препис от него ще бъде изпратен на органите на НАП за изпълнение.