Ромската общност в Добрич изказва своята благодарност към Живко Стоянов за неуморните грижи, всеотдайността и обичта

От името на ромската общност в Добрич, здравните медиатори изказват своята огромна благодарност към Живко Стоянов, който дори и в лошите за него моменти, никога не спира да помага на нуждаещите се.

Ромската общност в Добрич изказва своята благодарност към Живко Стоянов за неуморните грижи, всеотдайността и обичта

„Целият град е неговото семейство. Напомня ни за някогашните народни будители. Той е като Ботев и Левски, никога не спира да се грижи и да помага на народа” - споделят медиаторите. 



Ромската общност в Добрич дари близо 7 000 лева на многопрофилната болница в града

Живко Стоянов е роден през 1967 година в многодетно ромско семейство, детството му не e лесно, но тежките моменти го карат да иска да промени живота на хората към по-добро. След завършване на образованието си започва работа в Автотранспортното предприятие в Добрич. След години, благодарение на знанията, които натрупва, той започва да работи като контрольор в градските и извънградски автобусни линии. Около 15 години работи като инспектор във ВиК. След 90-те години създава и членува в ромски неправителствени организации. Бил е и общински съветник в Тервел. В момента той е председател на местната активна група по програма Ромакт, която си сътрудничи с Община Добрич и останалите институции. 

„Един човек с главно „Ч”, един човек със златно сърце – това е Живко Стоянов”- споделят здравните медиатори. 

Ромската общност в Добрич подпомогна близо 300 семейства в нужда за Великден

Преди две години Стоянов заболява от рак, но не се отказва от поставените цели. Работата и грижите за ромската общност в Добрич сякаш му дават сила. По думите на медиаторите той е човек, роден с мисия и кауза. Наричат го мисионер на ромите. През последните месеци състоянието на Живко Стоянов се влошава и той започва да се изморява бързо. „Със съдействието на началника на отдел "Индивидуална оценка на хора с увреждания и социални услуги" - Иванка Титова, за което й благодарим сърдечно, ние успяхме да издействаме една акумулаторна инвалидна количка, с която по-лесно да се придвижва в квартала. Даже преди няколко дни пак обикаляше из улиците, за да провери дали навсякъде шахтите имат капаци, за да не падне някое дете в тях”, споделиха още медиаторите. 

Ромската общност в Добрич почисти част от квартал „Изгрев” след поройните дъждове

От името на ромската общност те казват огромно „Благодаря!” на Живко Стоянов за всичко, което е направил за тях. „Дръжте се, ние сме с вас и Ви обичаме! Искаме да знаете, че както Вие неуморно се грижите за нас, така и ние мислим за Вас!”, казаха в заключение здравните медиатори.