Красимир Николов: ГЕРБ ще продължи с провеждането на политики за повишаване доходите и благосъстоянието на българските граждани

ГЕРБ ще продължи с провеждането на политики за повишаване доходите и благосъстоянието на българските граждани, в това число и на добруджанци.

Красимир Николов: ГЕРБ ще продължи с провеждането на политики за повишаване доходите и благосъстоянието на българските граждани

Това заяви пред Радио 99 председателят на общинската организация на ГЕРБ в Добрич, бивш народен представител в 45-то Народно събрание и зам.- областен управител на Добрич Красимир Николов. Сред бъдещите  приоритети на партията Николов назова още подобряване на инфраструктурата, на здравеопазването и социалните дейности. „Това обаче може да стане само от хора, които са готови да управляват. Да управляваш е по-скоро държавническо  отношение, а не политическо. Разликата между политиците и държавниците е тази, че човек, когато  е надмогнал политическите си пристрастия, мисли много повече за държавата и тогава непопулярните решения са правилни.  Тогава, когато ставаш политик, единствено и само,  за да си във фокуса на медиите и искаш да бъдеш интересен, но не си готов да управляваш, това е подмяна на вота на твоите избиратели“ – коментира доскорошният депутат.  


По думите му  в 45-то Народно събрание е било сформирано  антиГЕРБ мнозинство,  което не е поело основната функция, дадена му от избирателите, а именно да възпроизведе изпълнителна власт и в тази връзка не е представило структура и състав на кабинет. 

„От краткия ми престой в парламента научих, че когато хората ти гласуват доверие и ти поднасят властта едва ли не на тепсия ти трябва да отговориш на техните очаквания, трябва да проявиш политически кураж и смелост, да поемеш политическата отговорност, за да поведеш страната към по-добро, а не да се криеш зад определени текстове и формации“ – каза Николов.

Той коментира и гласуваното от депутатите от 45-то Народно събрание задължително машинно гласуване на предстоящите избори. „Никой не помисли за хората в неравностойно положение, за хората с увреждания, за възрастните, които все още получават своите пенсии на опашки и на гише. Те се страхуват от допира с машината, нямат й доверие. Затова ние сме сезирали КС, защото е нарушено основното право на всеки от нас, дадено му от българската конституция – правото на избор“ – заяви председателят на ГЕРБ - Добрич. 

По повод на предстоящите парламентарни избори и евентуални промени в кандидат-депутатската листа на ГЕБ от Добрички избирателен район Красимир Николов не потвърди със сигурност, че ще е част от листата, но коментира, че властта за него никога не е била самоцел и никога не е бягал от  гласувано доверие, съзнавайки че това е огромна отговорност. 

„Негово величество българският избирател ще подреди така както смята за най-добре силите в следващия парламент. Как ще се представи ГЕРБ зависи и от избирателите, и от това до каква степен ние ще успеем да затвърдим тяхното мнение, че са направили правилен избор на предните избори, че са ни гласували доверие. Когато работиш за хората, в полза на хората, те го оценяват. Със сигурност част от нещата, които сме свършили през изминалите десет години в управлението на държавата, са можели да бъдат направени по по-добър начин и може би когато не си във властта това се вижда по-добре. Но ние винаги сме се вслушвали в мнението на хората“ -  категоричен бе Красимир Николов.