Аплодисменти в памет на малкия Крис, който загуби живота си след тежка катастрофа на Гергьовден

Десетки се събраха на мълчалив протест на мястото където стана тежкия пътен инцидент. Купчина плюшени играчки и цветя оставиха съпричастните с трагедията на семейството.

Аплодисменти в памет на малкия Крис, който загуби живота си след тежка катастрофа на Гергьовден



Протестът, организиран във ФБ започна с автошествие. Автомобили и мотористи преминаха от паркинга на Стоматологията по ул.”Отец Паисий”, бул. „25-ти Септември“,  бул. „Русия“  до кръстовището с ул. “Христо Ботев”, където на Гергьовден стана тежкатакатастрофа.


Час преди началото на обявения протест, семейства с деца отставяха плюшени играчки и цветя в памет на загиналия 3-годишен Крис.

„Аз имам дете на 6 години и не мога да си представя как се чувстват родителите на детето“, сподели Боряна Георгиева, която в знак на съпричастност към семейството се включи в гражданската инициатива. Тя призова шофьорите да бъдат по-толерантни на пътя.  


Голяма част от хората, дошли да подкрепят пострадалото семейство бяха облечени в червено, като символ на червената светлина на светофара. Припомняме, че катастрофата стана след като шофьор премина на червено и удари колата, в която е пътувало семейството на малкия Крис. 


Сред протестиращите беше и близък на семейството. Иван Иванов благодари на всички,които в неделния ден се отзоваха на инициативата. И сподели, че очаква правораздавателните органи да си свършат работата. А виновният  да получи справедлива присъда. 


За тежката катастрофа е образувано досъдебно производство, което се ръководи от Окръжната  прокуратура в Добрич.