Спортното училище в Добрич изпрати своите абитуриенти

Възпитаниците на Спортното училище „Героги Раковски” в Добрич прекрачиха прага на учебното заведение за последен път. Младите спортни звезди се сбогуваха със своите преподаватели и треньори.

Спортното училище в Добрич изпрати своите абитуриенти



Зрелостниците, които завършват тази година са 26. Те са от спортовете борба, бокс, футбол, хандбал, художествена гимнастика и лека атлетика. Първенец на випуска, с най-висок успех, е гимнастичката Тодорка Славова. Тя е и многократен медалист на редица турнири и първенства по художествена гимнастика. Младата девойка вече е решила с какво иска да се занимава в бъдеще – тя ще учи педагогика в Шуменския университет, но ще следва устремено и мечтите си някой ден да стане треньор по художествена гимнастика. 


„Животът на човек е изпълнен с различни по важност моменти – емоционални, силни и тревожни, радостни и дълбоки, безгрижно щастливи или драматично преломни, изминали са много години на труд, изпитание на волята чрез спорта, стъпка по стъпка сте изграждали своята личност. Осъзнавате ли, че в този път не сте били сами, а винаги подкрепяни, напътствани и вдъхновявани от своите учители. Ако сега имате вярата, че сте успели, всичко това дължите както на себе си, така и на вашите треньори и преподаватели. Благодарете им от сърце. Най-красивият подарък е прошката, най-голямата награда за всеки учител е да поздрави своите ученици за постигнатите успехи” – заяви в тържественото си слово директорът на Спортното училище Николай Дяков. Той пожела на учениците да следват пътя, който са избрали с вяра, увереност и любов. 


Отличени бяха дванадесетокласниците, постигнали най-високи резултати в учението и спорта. Грамоти получиха Веселин Василев – борба, Матей Стоянов – борба, Георги Димитров – хандбал, Алтен Атанасова – лека атлетика и Тодорка Славова – художествена гимнастика. 


С весели възгласи абитуриентите прекрачиха прага на учебното заведение под звуците на последния училищен звънец.