Абитуриентите на ЕГ „Гео Милев” предадоха факела на знанието на следващия випуск

Езикова гимназия „Гео Милев” изпрати официално абитуриентите си на тържествена церемония в двора на училището.

 Абитуриентите на ЕГ „Гео Милев” предадоха факела на знанието на следващия випуск



Елитното училище се разделя с 131 зрелостници. Със сълзи на очи преподавателите пожелаха „На добър час!” на своите ученици.


Сред официалните гости на тържеството на геомилевци беше бившият директор Милена Иванова, председателя на Училищното настоятелство Генади Ганчев, учители, родители и ученици. 


„За дни като днешния – ден, в който приключва един етап от живота, давайки начало на следващ, още по-важен и вълнуващ, човек се подготвя дълго време и накрая се оказва, че не е напълно готов. Днес аз се вълнувам не по-малко от вас, вие сте випускът, с който имах най-интензивен контакт. Това прави още по-трудно изричането на думи за раздяла. Затова днес аз избирам думите на благодарност. Благодаря ви за енергията, която внасяхте всеки ден в училищния живот, енергия, която движи нас – вашите учители”, каза в тържественото си слово временно изпълняващ длъжността „директор“ на ЕГ „Гео Милев”  - Миглена Василева. Тя пожела на зрелостниците късмет, защото по думите й всичко останало, което им е нужно за реализация в живота, те вече го имат. 


В знак на признателност абитуриентите от Випуск 2021 подариха на училището уникален стенопис с цитат на своя патрон. 

Носителите на тазгодишната награда „Йордан Парушев” са абитуриентите Мира Димитрова и Александър Петров. 


На церемонията символично беше предаден и факелът на знанието.