Кметът на Добрич Йордан Йорданов - гост в студиото на Радио 99 днес

Специален гост в студиото на Радио 99 днес ще бъде кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов - гост в студиото на Радио 99 днес

Състоянието на есенниците в Добричка област е в пъти по-добро от миналата година. В почвата засега има достатъчно влага, посевите се развиват много добре, но за прогноза по отношение на добивите все още е рано. Това коментира в интервю за Радио 99  проф. Иван Киряков, зав. отдел „Селекция на зърнено-житните и бобовите култури” в Добруджанския земеделски институт край Генерал Тошево. Според него добре се развиват и пролетните култури, вече има полета с поникнали слънчоглед и царевица. Благодатни дъждове през май и слънце през юли – при това благоприятно развитие на времето можем да очакваме добри резултати, смята експертът. Още от неговите ценни съвети към земеделските стопани ще чуем в интервюто на Пепа Божкова.


Започва Седмицата на камерната музика с международно участие в Добрич. В пет поредни вечери меломаните ще имат възможност да се насладят на първокласни класически изпълнения. Новото в тазгодишното издание е дневен спектакъл за деца на Камерния ансамбъл „Силуети”, озаглавен „От Амадеус – лично”. Подробностите за програмата на Седмицата на камерната музика и участниците ще чуете в репортаж по темата.

Специалният гост този понеделник ще е кметът на Добрич Йордан Йорданов. Следпразнично той ще сподели важните неща от дневния ред на добричлии. Дали те съвпадат с вашите лични граждански приоритети на хора, които не са безразлични към всичко, което се случва в града, в който живеят -  предстои да разберем. Въпроси към градоначалника на Добрич може да задавате на фейсбук страницата на Радио 99, а самия него ще чуете в 9.30 часа.

В добавка - любопитни новини и много хубава музика ще звучи в предаването на Радио 99 до 11-сет.