Успешно приключи данъчната кампания, над 85% от декларациите са подадени онлайн

Успешно приключи данъчна кампания за физическите лица. Над половин милион данъчни декларации от граждани са подадени към 17 часа на 5 май, сочат данните на НАП.

Успешно приключи данъчната кампания, над 85% от декларациите са подадени онлайн

Над 85 % от декларациите за доходите на физическите лица са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. От началото на годината до момента, чрез електронната система за плащане (т.нар. виртуален POS) и чрез физическите POS терминали, в офисите на НАП са платени над 100 млн. лв. без такси.


В офиса на НАП в Добрич са постъпили до днес 11 340 годишни декларации. 9 829 добруджанци са декларирали доходите си за миналата година по интернет с електронен подпис или персонален код, което представлява 87% от общо подадените декларации. 383 от формулярите са постъпили чрез лицензиран пощенски оператор.

От приходната агенция съобщават още, че преобладаващата част (над 70%) от гражданите са използвали предварително попълнените декларации за доходите, които НАП предложи за втори път тази година, като средното време за попълване на формуляра е било под 10 минути, сочи статистиката на приходната агенция.

„Отчитаме много успешна данъчна кампания. Благодаря на колегите в НАП за усилията и отлично свършената работа. Оценяваме добросъвестното отношение на гражданите, които спазиха законовите изисквания в срок. Продължаваме с развитието на електронните услуги, за да продължим да улесняваме данъкоплатците“, каза директорът на „Обслужване“ в НАП Боряна Георгиева.