БСП ще върнат мандата на президента още при връчването му

Обсъждани са били четири варианта, които са били отхвърлени

БСП ще върнат мандата на президента още при връчването му

БСП ще върнат мандата на президента. Решението бе взето на извънредно заседание на Пленума на БСП, което продължи повече от 5 часа. 



"За" предложението на Изпълнителното бюро са гласували 108 членове на Пленума, "против" - 0 и "въздържали се" - 5, с което то бе прието.

„Четири години се борим за промяна на модела „Борисов”, но на последните избори по-голямата част от българските граждани видяха в Слави Трифонов тази промяна. Подадохме ръка за подкрепа, но тя бе отхвърлена. Имаме предварителна информация, че трите нови партии в парламента няма да подкрепят правителство на БСП. Те не можаха да избягат от еготи си, за да се обединим за нещата, които ни събират. В тази ситуация, въпреки, че сме с готов план, смятаме, че правителство на БСП е невъзможно”, заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

На пленума са обсъдени 4 варианта. първият е бил за чисто правителство на БСП, вторият  – експертно и надпартийно правителство.  Третият обсъден вариант е бил за взимане на мандата, за да се спечели време на парламента да взима важни решения. Според Нинова обаче сегашният парламент не е способен да извърши нещо подобно. Първите три предложения са били отхвърлени.