Отборът на Аграрната гимназия в Добрич - на първо място в Националното състезание „Млад фермер”

Трима ученици от Аграрната гимназия взеха участие в третия регионален етап на Националното състезание „Млад фермер“.

Отборът на Аграрната гимназия в Добрич - на първо място в Националното състезание „Млад фермер”

Надпреварата  се организира от МОН с партньорството на Аграрен университет-Пловдив и се проведе в периода 26 – 28 април. Домакин на състезанието в третия етап за Северна България  тази година беше ПГСС „ Земя” - гр. Провадия. Участие взеха 15 отбора от всички земеделски училища,  а отборът на ПГАС гр. Добрич  завоюва първото отборно място! Учениците се класираха за участие в Националното състезание, което ще се проведе в ПГЗ "Христо Ботев" - град Ямбол от 12 до 14 май.



Александър Стойчев от 12 клас се състезава в модул „Механизация на земеделското стопанство”. В това направление учениците се състезават в   майсторско управление на колесен трактор на учебен полигон и решаване на електронен тест. Йордан Янакиев от 11 клас  участва в направление „Растениевъдство”, където мери сили  в разпознаване на семена от 4 групи културни  растения и пикиране на разсад от зеленчукови култури. В направление „Животновъдство“ отборът на ПГАС представи Кристиян Славов от 10 клас, който демонстрира знанията си в разпознаването на фуражи и породи селскостопански животни и птици.

Състезателите се завърнаха с медали, купи, грамоти, плакети  и 18 литрова електрическа пръскачка за работата в учебно опитното поле на гимназията. За отличното си представяне и издигането на престижа на гимназията, ръководството на училището ще награди участниците с материални награди и грамоти за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24-май!

За поредна година учителите  зооинж. Илиана Вълчева, агроинж. Ивелина Ганева и  инструкторът по управление на МПС Ганчо Стефанов, които подготвиха учениците,  доказаха, че с желание, усилена работа и екипност  могат да се постигнат само успехи! Ръководството на гимназията поздравява учениците и учителите за постигнатите успехи и им пожелава първото място и на Националното състезание „ Млад фермер” в гр. Ямбол.

Наградата се посвещава в памет на инж. Господин Господинов, който в последните 20 години като директор ръководеше гимназията с висок професионализъм и истинска отдаденост!