Деца от социалните услуги в Добрич почистиха и озелениха дворни пространства

Във връзка с предстоящите Великденски празници, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич за поредна година организира и проведе почистване и озеленяване на дворните пространства на Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания.

Деца от социалните услуги в Добрич почистиха и озелениха дворни пространства

По традиция в сутрешните часове децата от социалните услуги и обществените възпитатели боядисаха великденските яйца, а впоследствие съвместно с инспектори от ДПС при Първо РУ ОД МВР – Добрич, почистиха района около сградата на ЦНСТДБУ, намиращи се в ж.к.“ Дружба 3“ и озелениха дворните им пространства.



Целта на инициативата е децата да ценят и уважават природата, да прекарват повече време на открито, да бъде ангажирано тяхното свободно време и да направим мястото по уютно и красиво за отдих и забавления.

Местната комисия благодари на всички участници, включили се в инициативата, както и на социално предприятие „Чудната градина“ – Добрич, от което са закупени цветята отглеждани от потребители с интелектуални затруднения от Защитените и Преходни жилища, както и ползващите услугите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в град Добрич.