Най-интересната лига в Европа: Bwin залози за шампион на Испания

Манчестър Сити ще си върне титлата в Англия, Интер води с 11 точки в Италия, Байерн Мюнхен има аванс от 7 пункта на върха в Бундеслигата, а ПСЖ вероятно ще успее да пребори сериозната конкуренция на Лил във Франция.

Най-интересната лига в Европа: Bwin залози за шампион на Испания

Всичко това се случва един месец преди края на големите европейски първенства. Единствената реална интрига е в “Ла лига”, а за дългосрочните възможности за залог в Bwin Спорт на испанското първенство ще поговорим в следващите няколко реда.



Кой е фаворит?

От Bwin ни изненадват и дават най-нисък коефициент на третия във временното класиране – Барселона. Каталунците изостават с 2 точки зад Атлетико Мадрид, но пък имат един мач в пасив, тъй като играха финал за Купата на Краля през по-миналия уикенд. Букмейкърът оценява шансовете за успех на „блаугранас“ с коефициент от 1.50. На второ място, според Bwin, е отборът на Атлетико Мадрид. „Дюшекчиите“ пропиляха аванс от 10 точки в началото на годината, но пък все още се намират на първа позиция. Коефициентът за крайна победа на Суарез и компания е 3.25. Ставката за Реал Мадрид пък е едва 9. От задни позиции дебне тимът на Севиля със ставка 21.

Може ли Куман да спаси сезона?

Нидерландския специалист вдигна Купата на краля, а евентуален дубъл може да ми подсигури оставането начело на каталунците. Барса се издъни срещу ПСЖ в Шампионската лига, но формата им в първенството е на съвсем друго ниво. Тимът има 10 победи в последните си 11 мача на домашната сцена (включително и Купите). Единствената им загуба дойде в „Ел класико“ срещу контраатакуващия Реал Мадрид. До края на сезона каталунците трябва да играят срещу: Гренада, Валенсия, Атлетико Мадрид, Леванте и Селта. Ако отборът спечели мача с Атлетико, титлата е почти сигурна. Въпреки че е с най-големи шансове според повечето букмейкъри, нашият съвет е да не залагате за крайна победа на Барса. Коефициентът от 1.50 не е достатъчно атрактивен, особено когато става въпрос за дългосрочна прогноза.

Без Суарез няма парти

Уругвайският голаджия бе натирен от Барса през миналото лято, а спортния му хъс се оказа златен коз в ръцете на Чоло Симеоне. Суарез е в основата на успешното представяне на Атлетико с 19 гола в 27 мача. Бившият нападател на Ливърпул не стартира в последните 3 мача, където отборът спечели само 4 точки. Таранът обаче вече е напълно възстановен и ще доиграе сезона на пълни обороти. До края на шампионата Атлетико ще се изправи срещу: Елче, Барселона, Реал Сосиедад, Осасуна и Реал Валядолид. Доста трудна програма, особено когато става въпрос за отбор, който спечели само три от последните си 8 мача. В надбягване с три коня, всяка грешка може да се окаже решаваща, а Атлетико вече показа, че не разполага с достатъчно характер да се измъква от критични ситуации. Коефициентът от 3.25 изглежда изкушаващ, но ние не бихме заложили и една стотинка на моментната форма, която ни показват „червено-белите“.

Желязната защита на Реал може да не е достатъчна

Атаката печели мачовете, но защитата носи титлите! – това е любимата сентенция на футболните класици. В последния месец Зидан не можеше да разчита на Серхио Рамос и Рафаел Варан, на когото бе отправено предложение от страна на ПСЖ преди няколко дни. Едер Милитао и Начо Фернандес обаче заключиха вратата на Куртоа и Реал допусна само 2 гола в последните си 7 мача (по един от Ливърпул и Барселона). „Белият балет“ няма загуба в последните си 17 мача и продължава битката за шампион на Европа. Въпреки кризата с контузени играчи и супер натоварената програма, ние ви препоръчваме да изберете Реал в битката за титлата. Коефициент от 9 изглежда прекрасно, въпреки че подсказва огромен риск. Отборът е в най-добрата форма от трите гиганта, а освен това има и най-лесната програма до края на сезона. Тимът на Зидан има по-добри показатели в преките мачове срещу Барса, а ако Меси и компания не вземат мача си срещу Атлетико, то Реал ще се завърне като основен фаворит на всички букмейкъри. Да не забравяме и миналогодишния късен рейд, когато 10 поредни победи с по един гол разлика донесоха късен обрат и 34-а титла във витрината на кралския клуб.