Дървени къщички за птици поставиха в Добрич от Сдружението „Земя и птици”

В 22 детски градини в Добрич бяха поставени дървени къщички за птици. Инициативата е на Сдружението „Земя и птици”, като основната цел е децата от ранна детска възраст да обикнат природата и да полагат грижи за заобикалящите ги птици. Това съобщи за Добрич онлайн Илко Павлов.

Дървени къщички за птици поставиха в Добрич от Сдружението „Земя и птици”

„Земя и птици” е природозащитна организация, чиято цел и дейност са активно свързани с опазването и поддържането на природата и в частност подобряване условията на живот на птиците. Сдружението цели и да приобщи младите и да събуди у тях съпричастност и любов към всяко живо същество. „Човекът и природата са неразривно свързани. Ние не трябва да я приемаме като даденост, а трябва да се грижим за нея. Децата от ранна детска възраст трябва да се учат да полагат грижи за природата и птиците” - споделя Павлов. 


Къщичките, които поставиха от сдружението, целят точно това. Децата да наблюдават дивите птици и да се грижат за тях. По този начин, освен знанията, които ще натрупат за природата,  те ще станат по-отговорни към заобикалящия ги свят. 

Благородната инициатива на „Земя и птици” няма да спре до тук. Предстои поставянето на къщички за птици в Генерал Тошево, Шабла и Каварна. Обмисля се кампанията да се състои и в други области в страната.