За снахите и свекървите с актьора Красимир Демирев, слушайте по Радио 99 днес

Специалният ни гост днес ще е актьорът от ДТ „Йордан Йовков“ в Добрич Красимир Демиров

За снахите и свекървите с актьора Красимир Демирев, слушайте по Радио 99 днес

С изложба под наслов „Великден през моите очи” Историческият музей в Балчик посреща големия християнски празник Възкресение Христово. Свои творби представят над 50 индивидуални участници от цялата страна, както и много детски градини и училища. Какво включва изложбата, какво предстои през Археологическо лято-2021 г., каква ще бъде съдбата на уникалния Паметник на културата Храмът на Кибела? Отговорите на тези въпроси очакваме от директора на Историческия музей в Балчик Радостина Енчева.



Ще ви поканим на разходка до Ботаническата градина в Балчик, за да се насладим заедно на Парада на лалетата там. Ще се потопим във феерията от цветове, багри и ухания. Посетителите имат възможност да видят над 20 нови сорта лалета, от ранно до късноцъфтящи. Сред най-интересните е "Сън ловър“, чийто цветове преливат между жълто и червено. Още за красотата на пролетната ботаническа градина в Балчик – ще научите от репортажа ни.

Специалният ни гост днес ще е актьорът от ДТ „Йордан Йовков“ в Добрич Красимир Демиров. С него ще си говорим за снахи и свекърви. Изборът на темата не е случаен, а Краси Демиров, оказва се, е експерт в това отношение, защото влиза в ролята на режисьор на най-новото представление в афиша на добричкия театър, което е със заглавие „За снахите и свекървите“. Премиерата на комедията е насрочена за 27 април в камерна зала на ДТ „Й.Йовков“. Как народните истории оживяват на театралната сцена, кой и какво може да развали или да скрепи отношенията между снахи и свекърви и със смях през сълзи ли реагира публиката на ситуациите в пиесата – за всичко това ще разговаряме с режисьора – актьор Краси Демиров. Очакваме го в студиото на Радио 99 в 10.00 часа.