Повдигнаха обвинене на варненец, отглеждал марихуана в оранжерия в Шабла

Повдигнаха обвинене на варненец, отглеждал марихуана в оранжерия в Шабла
Районната прокуратура в Добрич повдигна две обвинения на 38-годишния В.П. от Варна за отглеждането на 86 растения от рода на конопа и за държане на марихуана без надлежно разрешително.

На 20 април, в къща в град Шабла, където обвиняемият пребивавал под наем, била намерена оранжерия за отглеждане и произвеждане на наркотични вещества. Избеното помещение на дома било оборудвано с всичко необходимо за отглеждане на марихуана – лампи, вентилатори, озонатори, климатик. Там били намерени и иззети 86 растения, засадени в саксии.


Отделно от растенията били намерени три буркана с 42 парчета смолисто вещество - хашиш с тегло 80 грама, три буркана със суха тревиста маса - марихуана, както и още девет пакета със същото съдържание - общо 2 кг и 100 грама.


Под надзора на Районната прокуратура – Добрич работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава. В.П. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража“, спрямо него.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+