Великденска украса радва жителите на община Тервел

Великденска украса радва жителите на община Тервел
Община Тервел продължава традицията да превръща двата градски фонтана в сцена за снимки, променяща облика си в навечерието на всеки празник.

Големият фонтан е превърнат във великденска сцена, а на около него са поставена светещи яйца и арка. Композиция за снимки е направена на малкия фонтан, а голям венец  краси  площада пред сградата на Общината, Пейки в градинката до фонтаните и в градския парк също внасят празнично настроение с украсата си. 


Всичко това е изработено от сръчните ръце, будните умове и желанието да бъде правено добро за другите на „Творческия екип по украсите“. В него участват  Добринка Цонева - приложник и образователен медиатор в ДГ „Здравец“, учителите и персонала на детското заведение, с идеите и участието на директора Диана Йорданова, Явор Радев, който изработи дървената арка.  Аранжировката на венците и двете пейки е дело на Мариана Петкова , Ангелина Станкова и шофьорите на автобуси Веселин Господинов, Димитър Вълчев и Диян Йорданов.


Металните конструкции са изработка на Хиньо Иванов.


Пирамидките на малкия фонтан са декорирани от Красимир Славов.


В работата се включиха още работниците по поддръжка от детските градини в Тервел Недко, Рафкъ, Красимир, майсторите Ибрям, Емил и Мейзан, работниците от чистотата, Иван Костадинов и Венко Стратиев от претоварна станция, както и Пенчо Пенчев от общината.


Цялостната концепция на украсата, както на всички подобни декоративни елементи в града и организацията по работата й са дело на двамата зам.кметове – Дияна Илиева и Велчо Велчев и на Севдалина Колева – Директор на дирекция в общината.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+