Състезание по бягане “Sunrise Cliffs” ще се проведе на 30 май в района на нос Шабла

Състезание по бягане “Sunrise Cliffs” ще се проведе на 30 май в района на нос Шабла в област Добрич.

Състезание по бягане “Sunrise Cliffs” ще се проведе на 30 май в района на нос Шабла

Стартът и финалът в това състезание е най-източната точка на България. Това ще бъде своеобразно морско панорамно бягане.



„Природните бягания“ са поредица състезания, които се провеждат в пресечена местност, планински и горски терени, с по-висока трудност и натоварване от традиционните ежеседмични паркови бягания. Организаторите считат, че това е едно предизвикателство за всеки, който обича спорта и природата. Такса за участие - за бягане или поход (при предварително записване), може да се заплати от днес - 16 май до 17 май включително, с отстъпка, или в самия ден на състезанието.

Записването за участие става онлайн, чрез сайта на събитието. Организаторите са подготвили две дистанции - 13 км, 28 км и поход. Трасето от 13 км започва от морския фар на Шабла и достига до живописния скален бряг на село Тюленово, след което се връща по същия път. Ще има 1 подкрепителен пункт в село Тюленово на 6-ти км. Трасето от 28 км започва от морския фар на Шабла, преминава през живописния скален бряг на Тюленово, достига бреговете на село Камен бряг и прави обръщане на крепостта в местност Яйлата, след което се връща по същия път.

Ще има 3 подкрепителни пункта: в село Тюленово на 6-ти км; на крепостта в местност Яйлата на 14-ти км; и в село Тюленово на 22-ти км. Стартът на бягането е в 9,00 часа, а на похода - в 9,30 часа. Желаещите да участват, които ще се регистрират в самия ден на състезанието, трябва да се явят в 7,00 часа.

Източник: Радио Фокус