ГЕРБ ще предложи правителство

ГЕРБ ще следва правилата по Конституция и ще предложи правителство, заяви Томислав Дончев на брифинг, на които представители на партията направиха анализ на изборите. Според него избирателите са поставили политиците в трудно положение.

ГЕРБ ще предложи правителство

„Ще предложим правителство не като политически знак, а такова, което би могло да работи, да решава проблеми и да гони целите, които сме си поставили. Въпреки малките шансове то да бъде подкрепено“, подчерта той.


„Изразявам благодарност към всички български граждани, които въпреки опитите да бъдат отвратени от изборния процес отидоха да гласуват. Въпреки всичко българската демокрация е жива. Благодаря на всички граждани, които за сетен път ни дадоха своята подкрепа. За нас това е дълг и отговорност. Благодаря и на всички изборни администрации”, каза още Дончев.

Според него "победата е въпреки всичко. Въпреки горещото политическо лято на миналата година, въпреки естественото изхабяване от престоя във властта, въпреки пандемията, въпреки агитацията в изборния ден“. Времето на големите приказки свърши, време е за решения, добави той.

ГЕРБ представи анализа си на резултатите от парламентарните избори. Партията е първа политическа сила с 25.8% и получава 75 мандата. ГЕРБ се явиха на изборите в коалиция със СДС.

Вчера лидерът на партията Бойко Борисов коментира резултатите през профила си във Фейсбук. „ГЕРБ е отличник на изборите. Няма досега друга партия, която да е излизала от пълен мандат и пак да е спечелила. Омразата към нас е, че ги побеждаваме. Най-щастливи ще са да не се явим на избори”, каза още лидерът на партията.

Източник: Дарик