Мярка „задържане под стража“ получи 46-годишен наркодилър

Мярка „задържане под стража“ получи 46-годишен наркодилър
Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” на 46-годишен мъж.

Той е привлечен като обвиняем за това, че държал с цел разпространение  високорискови наркотични вещества - 14 пликчета с марихуана с общо тегло 6.89 грама, хапче амфетамин и две пликчета с метамфетамин с общо тегло 8.52 грама.


Въз основа на събраните към момента доказателства по досъдебното производство, съдът прие, че в случая е налице обосновано предположение за съпричастност на мъжа към престъплението, за което му е повдигнато обвинение, както и че съществува реална опасност при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.


В мотивите си съдът посочва, че първоначално на обвиняемия била наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000лв., като бил определен 10-дневен срок за нейното внасяне. Мъжът обаче не внесъл паричната сума в определения срок, а преди няколко дни отново извършил идентично престъпление. 


Обвиняемият е с чисто съдебно минало, но от приложени по делото справки се установява, че нееднократно са му били налагани административни наказания „глоба” от българските и от германските съдебни власти. 


Определението, с което Окръжният съд налага на мъжа най-тежката мярка за неотклонение, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+