Учители и родители за поредното завръщане в клас - слушайте днес по Радио 99!

Гост в студиото на Радио 99 днес, в рубриката „Да си говорим на ТИ”, ще бъде Надежда Иванова – преподавател по история и философия, музеен специалист, културолог.

Учители и родители за поредното завръщане в клас - слушайте днес по Радио 99!

Тя ще коментира  Ковид-ситуацията и промените, които пандемията внесе във всекидневието ни; има ли място за оптимизъм в напрегнатото ни съвремие; за кого е по-трудно днес да преодолее предизвикателствата на Ковид-пандемията – за децата или за възрастните; как се преподава история в условията на динамика като днешната; кои са уроците на историята, които биха ни помогнали днес да се справим по-лесно с трудностите и др.



Следващата тема е свързана с  предстоящото връщане на ученици в класните стаи от понеделник. Както знаете, със заповед на министъра на образованието, от 12 април в училище се връщат учениците от 1 до 4 клас, както и децата от предучилищните групи. Присъствено за две седмици ще е и обучението за учениците от 7, 8 и 10 клас. Ще чуете анкета с мненията на учители и родители „За” или „Против”  присъственото обучение на децата. Както винаги, ще има актуални новини, любопитна информация и хубава музика.

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.