Мая Димитрова: Грижата за хората на Добруджа ще е основната ми задача в следващия парламент

Мая Димитрова има висше техническо образование в МЕИ Варна, икономическо в специалност „Икономика и мениджмънт“ във ВИНС Варна, както и юридическо образование. Работи като адвокат на свободна практика. От 2016 до 2021 година е председател на Областния съвет на БСП Добрич, от 2019 година е председател на Общинския съвет на Община Добрич. Семейна, с двама синове.

Мая Димитрова: Грижата за хората на Добруджа ще е основната ми задача в следващия парламент

Насловът на предизборната Ви кампания е „С грижа за хората“, „С грижа за Добруджа“.  С какви идеи в тази насока искате да спечелите вота на добруджанеца на предстоящите парламентарни избори?



Местният слоган на кампанията е „С грижа за Добруджа“ и това ще бъде основната задача на народните представители от „БСП за България“.

Най–важното за региона е да запазим тук младите хора, да им предложим възможнот за реализация. 

Мястото, където живеем, е уникално по своето метоположение, на 30 – 40 км от границата и на толкова от морето.

Съвместно  с Общините трябва да търсим инвеститори, но за да заинтригуваме потенциални инвеститори, е необходимо да им предложим условия да развиват дейността си, инфраструктура и кадри. За тази цел училищата на територията на област Добрич да трябва да подготвят квалифицирани кадри. Специалистите трябва да са в унисон с необходимостта  на пазара на труда.

Вярвам, че след 4 април с  „С грижа за хората“ и с „С грижа за Добруджа“ ще променим живота и бъдещето на добруджанци и на всички живеещи в България.

 

За преизчисляването на пенсиите се говори от години, но българският пенсионер остава в дъното на таблицата в Европа и до днес. Какви стъпки за осигуряването на достойни старини предвиждате от „БСП за България“?

За възстановяване на справедливостта между поколенията в програмата си за управление БСП предлага преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход за 2017 г.. Тази мярка ще обхване 1,3 млн. пенсионери.

В програмата Ви са заложени редица механизми за подпомагане на младите хора. Кои от тях бихте извели като водещи?

Всички мерки, предложени в социалната политика,  които засягат младите хора, са важни и ми е трудно да изведа водещите, но мисля, че по-важно е да спомена, че са направени задълбочени проучвания и анализи и тези мерки са реално изпълними, а не напразни и голи обещания.

Ние сме записали в програмата си увеличаване на размера на майчинството през втората година за отглеждане на дете до размера на минималната работна заплата. Тази мярка ще обхване 60 000 майки.

Предвиждаме също така еднократна помощ от 250 лв. в началото на учебната година за всички деца от 1 до  4 клас. От тези пари ще могат да се възползват 120  000 деца. Ние сме и за безплатни учебници за всички ученици- от 1 до 12 клас. По този начин подпомогнати ще бъдат 581 300 деца.

 

Кое ще е първото нещо, което ще направите, ако гласоподавателите Ви гласуват доверие и станете депутат?

Може би първото нещо, което ще направя е да инициирам разговор с всички народни представители, избрани от област Добрич. Наша обща цел трябва да бъде да работим за Добруджа и за по–достоен живот на Добруджанци.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!