ПП „Има такъв народ“ представиха програмата си в сектор икономика

От ПП „Има такъв народ“ представиха програмата си в сектор икономика и финанси по време на онлайн среща. На събитието присъстваха водачът на листата на партията за 8 МИР Добрич Дилян Господинов, както и Кирил Симеонов (икономически анализатор) и Пламен Данаилов (финансист).

ПП „Има такъв народ“ представиха програмата си в сектор икономика

Експертите разясниха най-важните моменти от създадената програма за управление на икономиката, които ще допринесат за нейното развитие. От партията залагат на постигането на устойчиво и последователно икономическо развитие, което ще допринесе за създаването на благоприятни условия за развитието на малкия  и средния бизнес в България, който да стане конкурентоспособен на този в другите страни от ЕС. 



На второ място от ПП „Има такъв народ“ ще се стремят към адекватното управление на източниците на финансиране като фундамент за развитието на икономиката, както и прозрачното разпределяне на европейските и държавните средства към бизнеса. Според експертите това ще доведе също и до по-благоприятни условия за привличане на чужди инвеститори в България. 

За развитието на икономиката важен фактор е и подобряването на инфраструктурата, която трябва да стане достъпна и ефективна. Спешни мерки трябва да бъдат предприети в посока преодоляването на регионалните различия в страната ни, индустриализацията на регионите и намаляването на миграцията.

От ПП „Има такъв народ“ ще насочат усилия и по създаването на стратегическа програма за осигуряването на необходимия квалифициран човешки ресурс, който да отговаря на нуждите на икономиката по региони и отрасли. Целта е България да се конкурира успешно с развитите икономики както на ниво ЕС, така и в целия свят. 

Според експертите в системата за оценка на научно-изследователската и развойната дейност също трябва да бъдат направени промени. Тяхната цел е създаването на работеща и ефективна инфраструктура за развитие на иновациите в сектор икономика. 

По време на срещата експертите Кирил Симеонов и Пламен Данаилов отговориха и на редица въпроси, които вълнуват местните представители на бизнеса. 

Повече по темата можете да откриете във видеото!

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!