Незрящи младежи опознават културното наследство - слушайте днес по Радио 99!

Гост в студиото нa Радио 99 ще бъде Десислава Христова – ръководител на проекта „Другият път”. Всъщност, „Другият път” се нарича и иновативният метод, който помага на незрящи младежи да опознаят културното наследство.

Незрящи младежи опознават културното наследство - слушайте днес по Радио 99!

Методът  се прилага в рамките на проект на Регионалния исторически музей в Добрич, който се финансира от програма Еразъм + на ЕС. Партньори на добричкия музей са Средиземноморска асоциация за местно развитие в град Бари, Италия, както и неправителствени организации от Кипър и Испания. С Десислава Христова ще разговаряме след малко за проведеното обучение по този метод, както и за изработването на туристически маршрути, адаптирани специално за хора със зрителни увреждания.



Ще ви запознаем и с една дама – Жана Карагюлиева от Каварна, която работи с деца в библиотеката в крайморския град. Калояна Донева подготви специален репортаж, посветен на децата и книгите, защото на 2 април отбелязваме Международния ден на детската книга.

Ще ви предложим и актуална информация за предстоящите избори на 4 април – подготовка, бюлетини, секции, подвижни секционни комисии, статистика. Ще има, естествено, любопитни факти и случки, и хубава музика.  Останете с нас, за да чуете!

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.