Още 3 дни физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка

Още 3 дни физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка
Остават три работни дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по декларацията си.

От офиса на НАП в Добрич напомнят още, че отстъпката се ползва от всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2021 г. по електронен път, ако към този момент клиентът няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и внесе в срок до 31 март дължимия по декларацията данък. От приходната агенция съветват всеки клиент, който подава декларацията с ПИК или електронен подпис, за да ползва отстъпката, преди това да провери онлайн за неплатени стари задължения.


Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Документите могат да се подадат и на място в офиса на НАП в Добрич.


Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 5 май, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци се плащат по една банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълва код за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+