Инж. Стоянка Кескинова: Един от главните ми приоритети е изграждането на мотописта в Добруджа

"За да има икономика в един район, трябва да се използва целият му потенциален ресурс. В Добруджа той е доста пренебрегван", заяви водачът на листата с кандидати за народни представители от коалиция "Изправи се! Мутри вън!" инж. Стоянка Кескинова.

Инж. Стоянка Кескинова: Един от главните ми приоритети е изграждането на мотописта в Добруджа

Част от целите,  които си е поставила поставила са: 



"Изграждането на авро-мотописта. През последните години моторите станаха по-бързи,  а пътищата по тесни. В момента Закона предвижда сурови глоби,  а не предоставя възможност за места, където хората с бензин в кръвта, да могат спокойно да карат. Най- доброто, което може да се направи, е изграждане на мотописта в Добруджа, като тази в Румъния,  на която любителите на спортни коли, пистови и кросови мотори, ще могат да карат в по-безопасна среда. Ще имат свое си място, където по всяко време да могат да карат любимите си превозни средства, да си правят състезания и организират шампионати. Това ще намали и шумът на двигатели из градовете. Имаме най- добрият скейт парк в България, защо да нямаме и най- добрата мотописта. Мотоциклетизмът не е прищявка, той е начин на живот. Само човек, който се е качвал на мотор, може да го разбере. Една мотописта би довела мотористи от всякъде, би запазила и живота им. 

Друго от нещата, които бих направила, е изясняване на собствеността на Старата гара в Добрич и превръщането й в музей на съвремието и технологиите. Ще е нещо уникално - отвън старинно, отвътре съвременно . Това ще е нещо ново в областта, което ще предизвика интерес и привлече туристи. Летището във Добрич също е потенциален източник на доходи за хората от града. Там собствеността е на военното министерство, което тенденциозно го неглижира. Може да се превърне в каргоцентър, който ще е от огромна помощ за района. 

Дуранкулашката гробница, в която са открити артефакти от преди 5000 години. До преди откриването на Варненските артефакти, това е било най- старото открито злато в света. Към този момент разкопките са преустановени. Има още няколко археологически обекта в Добруджа, на които трябва да се наблегне, като „Залдапа” край с. Абрит  в община Крушари, „Кария” край фара в Шабла, „Палматис” край тервелското село Оногур. Навсякъде по света миналото носи доходи, ако и тук се разработи този модел, даденото ни културно наследство ще се превърне в туриститечески атракции, които  ще донесат приходи на местните жители. 

Координация между всички браншови организации и сътрудничество с местните власти. Това,  а не вечната "инфраструктура", ще повиши стандарта на живот и ще създаде  по-добра среда и потенциална за нашите деца" - посочи още инж. Кескинова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!