Добрич се включва в световната инициатива „Часът на земята”2021

Глобалната инициатива „Часът на земята” ще бъде отбелязана в Община Добрич с изключване на част от фасадното осветление на Дом-паметник „Йордан Йовков”, храмовете „Света Троица“ и „Свети Георги“ и малка част от уличното осветление в тези райони.

Добрич се включва в световната инициатива „Часът на земята”2021

Това ще се случи на 27 март от 20.30 до 21.30 часа. Тази година инициативата на световната природозащитна организация WWF e посветена на връзката между хората и животните и по – специално на застрашения вид кафява мечка.


Най – мащабната екоинициатива ще се проведе в над 7000 града от 180 държави с фокусиране на вниманието върху опазване на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове.

От глобалния фонд информират, че само за последните 50 години сме загубили 60% от популацията на диви животни. Затова тази година Часът на Земята в България ще обърне специално внимание на един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на риск през последните години.

През 2020 година WWW започна дългосрочна научна – базирана програма за опазване на мечките и предотвратяване на потенциални конфликти с хората.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на общностите към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция в решаването им.

Община Добрич призовава гражданите да подкрепят инициативата на световната природозащитна организация WWF за справяне с климатичните промени и за опазване на природните ресурси, като угасят осветлението в домовете си между 20.30 -21.30 часа на 27 март.