За финалната четворка за купа „България“ се класираха хандбалистите

Юношите младша възраст на добричлии намериха също място на финалите в турнира

За финалната четворка за купа „България“ се класираха хандбалистите

Мъжкият хандбален отбор на „Добруджа“ се класира по драматичен начин във финалната четворка на турнира за Купата на България. В четвъртфинален двубой добричлии надделяха след продължения с 26:24 в Хасково над местния „Асти-91“. Редовното време на мача завърши при резултат 21:21. Домакините бяха по-активни през първото полувреме на срещата и на почивката взеха преднина от четири гола – 15:11. През втората част избраниците на старши треньора Георги Андреев промениха коренно игровото си поведение и усилията им бяха възнаградени. След като изоставаха с 13:17, „жълто-зелените“ реализираха шест безответни гола и осъществиха обрат.



Добруджанци отново дръпнаха в резултата, но в крайна сметка домакините успяха да достигнат до 21:21 секунди преди финалната сирена след 7-метров нак. удар. В продълженията добричлии бяха отново по-мотивирани и нахъсани, за да ликуват с крайната победа и участие на финалите на 10 и 11 април.
Примерът на мъжете последваха юношите младша възраст на клуба. Талантите до 14 години взеха квота за финалната шестица за купа „България“ по време на квалификацията в Каварна. Край морето младите добруджанци прекършиха последователно съпротивата на връстниците си от „Спартак“ /Варна/ и домакините от „Калиакра“, като също ще спорят за челните места и трофея в надпреварата.