Инж. Стоянка Кескинова: Най- важният ми приоритет ще е да намеря златна среда между националната и местна политика

Инж. Стоянка Кескинова е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" в Добричкия многомандатен избирателен район. Част от приоритетите й в следващите четири години са да изгради добра комуникация с всички местни администрации.

Инж. Стоянка Кескинова: Най- важният ми приоритет ще е да намеря златна среда между националната и местна политика

Представете се с няколко думи за жителите на област Добрич. 


Казвам се Стоянка Кескинова. Добруджанка съм, живея в Добрич и ще продължа да живея тук. Завършила съм ПГАС- Добрич, ТУ- Варна, Русенския университет „Ангел Кънчев“. От известно време се занимавам с реновиране на мебели и интериорни врати с мебелно фолио. В момента съм на обучение в ИА “Автомобилна администрация“ . Председател съм на сдружение с нестопанска цел, основна дейност на което е подобряване инфраструктурата и качеството на живот в район Лозята - Добрич. Член съм на Туристическо дружество- Добротица. През свободното си време карам мотор, чета книги или изкачвам върхове. Прецизен и отговорен човек съм, справедлив и безпристрастен към всеки. 

Вие сте от гражданската квота как решихте да се заемете с политика?

Реших да се занимавам с политика, защото бездействайки, ние се съгласяваме с всичко, което ни се случва. 

Колко важни са предстоящите избори и каква е целта Ви – личната и партийната?

Изборите винаги са важни, защото определят бъдещето на страната ни. Изборът на народни представители определя какво ще е развитието на областта. Личната ми цел е да покажа, че когато се работи за общото, нещата се развиват добре за всички. 

За първи път сте водач на листа в област Добрич. Познавате ли проблемите?

За първи път съм изобщо в листа. Проблемите в Добрич са същите както и във всяко населено място в областта. Решението е достижимо, трябва да се започне веднага с наличният потенциал, който е: земеделие - насърчаване на малките земеделски производители. Организиране на стокообменни тържища със съседните общини и Румъния.  Потенциал има в етерично маслени култури, защото Добруджа е водещ регион в производство на лавандула. Необходимо е разработване на мерки срещу химическо унищожаване на пчелните семейства. В сферата на туризма е важно да се работи за популяризиране на историческото и културно наследство, създаване на туристически календар, който да включва еко маршрути по устието на Суха река, сгради с историческо значение, като галерията в Добрич. Възстановяване на разкопките в Дуранкулашката гробница, където са открити артефакти със световно значение. Необходимо е да се работи за привличане на големи инвеститори, който да създадат работна среда и да облагородят района. Едно от потенциалните места за това е летището в град Добрич, което е собственост на Военното министерство, но би могло да се превърне в чудесен логистичен център. Трябва да се работи за подобряване на инфраструктурата. Потенциалът на Добруджа е огромен. Ние всички трябва да работим за по добро бъдеще и за спиране на демографската криза. Всичко изброено е постижимо в кратки срокове и ще повиши икономическия индекс. 

Какво предлага „Изправи се! Мутри вън!” в програмата си?

Повишаване на доходите, реформи с съдебната система, здравеопазване, образование. Най- важният ми приоритет ще е да намеря златна среда между националната и местна политика. За да има по –добри резултати, едното трябва да спомага за другото. 

Коя според Вас е приоритетната тема за жителите на областта и за българите като цяло?

Липсата на добре платена работа, което кара хората да избират и живеят извън родните си места и извън България. Липсата на качествени медицински грижи. И тук не става дума само за кадри, но и за липсата на добри условия на работа в болниците. Областната ни болница е в окаяно състояние, без достатъчно добра и съвременна апаратура. Медицинските работници, колкото и да са добри без апаратура, нямат големи възможности. Единият от приоритетите ми е пълно съдействие за изграждане на Медицински колеж, който да покрие голяма част от нуждите за медицински работници.

В програмата ви е заложено и увеличение на доходите на гражданите. С колко процента предлагате да бъде това увеличение и как ще се случи това?

Поне с 40% и то в най- близко бъдеще. За да се случи това на местно ниво, трябва да се подобри икономиката. Да се съдейства за среда, която да е привлекателна за развиване на малък и среден бизнес, както и за лансиране на областта пред международни инвеститори. 

Какви са мерките ви за гарантиране на чиста околна среда?

На местно ниво, най–належащо е рекултивирането на сметището в село Богдан. 

Кой според вас е най-тежкият проблем на България и какво решение предлагате?

Спокойствието и сигурността. Хората нямат сигурност за работните си места, за доходите си, за здравето си! Нямат спокойствието, че утре ще могат да покрият нуждите си! Това трябва да си промени. Решението е активност от всички нас. 

Къде стоят младите хора във вашата програма?

Аз не деля на млади и възрастни. Всички сме равноправни членове на обществото с равни права и задължения. И двете възрасти имат своето място, едните със своята активност, другите със своят опит.

Ще работя за това в следващите четири години да изградя добра комуникация с всички местни администрации, независимо от кой цвят са с готовност да съдействам за създаване на Добруджанско парламентарно лоби. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!