Започва ремонтът на пътя Тервел - Честименско

Кметът на община Тервел Симеон Симеонов се срещна с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“. На срещата беше обсъдено обновяването на единадесетте километра пътен участък.

Започва ремонтът на пътя Тервел - Честименско

През 2019 г. беше ремонтиран участъка от входа на гр.Тервел (посока Добрич) до разклона за с. Божан . Това е улица „Хан Аспарух“ до нейното пресичане с ул.“Ген.Столетов“. Тогава бяха подменени уличните бордюри и беше ремонтирано пътното платно. Сега ремонтът ще продължи в очертанията на града, по улица „Тича“ ще бъдат подменени бордюрите и ще се ремонтира силно увредената настилка, като се вложат нови материали и за основата. Освен множеството повреди от времето и от тежкотоварните автомобили, е увредена и от дълбоките над 2 метра изкопи при направата на водния цикъл на Тервел.



Обсъден беше вероятния времеви график за ремонта, така че двете страни да могат да си бъдат взаимно полезни при изграждане на новото кръгово кръстовище на излаза на ул.“Цар Калоян“ към пътя за с.Полк.Савово. Инициативата да го има това кръстовище беше предприета от общината още преди три години, с цел да бъде изнесено изцяло извън чертите на град Тервел движението на тежкотварни автомобили и така да се осигури безопасност за гражданите на Тервел в района на кв.“Изгрев“ и входа на градския парк и да не се пречи на живущите по ул.“Тича“. Общината има работен проект за изграждане на кръговото кръстовище и трябва да осигури средствата за изграждането му, като се отчита и фактът, че част от пътното съоражение засяга платното на републиканския път, който сега ще бъде ремонтиран и изграждането следва да става съгласувано между страните.

Особено внимание при ремонта се отделя на големите пътни съоръжения – мостовете по протежение на участъка.Ще се подменят всички елементи за отводняването на пътя и ще се ремонтират конструкциите на големите пътни съоражения.

Особено внимание по време на срещата бе обърнато на факта, че всички граждани и фирми, които имат някакви инвестиционни намерения, свързани с прокопаване на ремонтираната пътна настилка по целия 11 километров участък , който преминава през Тервел и с.Честименско (за свързвания с мрежата за електроснабдяване и ВиК мрежата) , следва да имат предвид, че след извършване на ремонта няма да бъдат издавани разрешения за прокопаване на новата настилка. Инвестиционните намерения трябва да бъдат ускорени във времето, за да изпреварят ремонта.

Крайната дата за приключване на ремонтните работи , определена в заданието за изпълнение е 31 май 2022 г.