Община град Добрич припомня сроковете за плащане на местните данъци и такси

Предплатилите до 5 май, могат да ползват 5% отстъпка

Община град Добрич припомня сроковете за плащане на местните данъци и такси

До 31 март тече срокът, в който се заплаща такса за притежаване на куче за 2021година, а до 5 май, в който се заплаща втора вноска за патентен данък 



До 30 юни тече срокът, в който се плаща първа вноска за данък върху превозните средства, първа вноска за данък върху недвижимите имоти /ДНИ/ и такса за битови отпадъци.

На предплатилите до 05 май 2021 г. задълженията за ДНИ, ТБО и / или ДПС за цялата 2021 година се прави отстъпка 5 на сто.

Справки за задълженията за 2021 година могат да се правят на място в дирекция “Местни данъци и такси” към Община град Добрич, на телефони 058/ 603 196 и 058/602 314 и на интернет страницата на общината с адрес www.dobrich.bg .

Проверката на задълженията се извършва по единен граждански номер /ЕГН/, личен номер на чужденец /ЛНЧ/ или единен идентификационен код /ЕИК/, персонален ПИН код и код за сигурност. Задължените лица ще получават персоналните си ПИН кодове от служителите в дирекция МДТ лично с представена лична карта за физическите лица и лично с представена лична карта от представляващия за юридическите лица.  Упълномощени лица също могат да ги получат, но с нотариално заверено пълномощно и лична карта на упълномощеното лице. Кодът за сигурност е случаен и съдържа поредица от пет символа, които трябва да бъдат въведени от клавиатурата точно – букви на латиница и цифри.