Защо въвеждат по-строги противоепидемични мерки, слушайте по Радио 99

Специален гост в ефира на Радио 99 днес ще е журналистът Николай Мирчев.

Защо въвеждат по-строги противоепидемични мерки, слушайте по Радио 99

Тревожната статистика за броя на заболелите от коронавирус в област Добрич наложи въвеждане на по-строги противоепидемични мерки, обсъдени на заседание на Областния оперативен щаб. По данни към 10 март заболеваемостта в областта е 200 на 100 000 жители, от 25 февруари до 10 март 19 души са изгубили битката с Ковид-19. Поставени под карантина са повече от 300 души. Какви ограничения предстоят и кога влизат в сила мерките – слушайте в предаването.



Коалицията ГЕРБ-СДС представи своята листа с кандидати за народни представители от Добрич. Водач на листата е Деница Сачева. При представянето на кандидатите тя подчерта, че ГЕРБ-СДС предлагат възможности за развитие на страната в съчетание с конкретни каузи за регион Добрич, и добави, че листата е комбинация от енергията на младите кандидати и опита на по-възрастните от тях. Още подробности от събитието ще чуете в репортаж по темата.

Гост в петъчната рубрика „99 посоки” ще е журналистът Николай Мирчев. Неговият разказ ще ни отведе в щата Аризона, САЩ, чиято най-известна забележителност е Гранд Каньон. Ще чуем от първо лице какви чувства предизвиква гледката на този своеобразен природен феномен, който се е формирал по течението на река Колорадо в продължение на милиони години. От Николай Мирчев очакваме да ни разкаже и за срещите си с живеещите в Аризона българи. Разговорът с него започва в 10 ч. На 14 март, в неделя, е празникът Сирни заговезни, известен още като Ден за прошка, след който започва Великденският пост. За смисъла и посланията на празника чуйте в сутрешния блок на Радио 99 днес. 

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.