Как добричлии ще отбележат националния празник - 3 март, слушайте днес по Радио 99

Гости в студиото на Радио 99 днес ще бъдат архитектите Надежда Пампорова и Боян Коларов, които отварят Архитектурна работилница за деца и младежи в Добрич.

Как добричлии ще отбележат националния празник  - 3 март, слушайте днес по Радио 99

Добрич постави нов национален рекорд за най-дълга мартеница, с който ще кандидатства за рекордите на Гинес. Мартеницата е дълга малко над 43 километра. В направата й се включиха доброволци от цялата Добричка област. Те подобриха постижението на жителите на Нови Искър, които  вчера представиха мартеница с дължина 25 550 метра. Идеята за изработването на добричката километрова мартеница е на Българския младежки червен кръст в Добрич, а в изработването й взеха участие доброволци от 22 детски градини, 5 общини и СУ „Св. Климент Охридски. С подробностите около рекорда ще можете да се запознаете в репортаж по темата.



Сред темите днес е и как добричлии ще отбележат националния празник на страната – 3 март, какви са акцентите в празничната програма и ще продължат ли инициативата „Караул на паметта” в чест на героите, паднали за свободата ни учениците от СУ „Димитър Талев” разказваме в репортаж по темата.

 ЧСУ „Леонардо да Винчи“ беше виртуален домакин на партньори от Полша, Италия, Турция и Хърватия по проект „Приложение на информационните технологии в традиционното и дистанционно обучение“. Проектът е по програма Еразъм+ и стартира през 2018 година.  Основната му цел е развитие на  ITуменията и подобряване на знанията на учениците и учителите в часовете по природни науки, математика, литература и изкуства. Виртуалната среща на партньорите се проведе под мотото „Надеждата“. Още за проекта можете да чуете днес в ефира на Радио 99. 

Архитектурна работилница за деца и младежи отваря врати в Добрич. Инициативата се реализира благодарение на архитектите Надежда Пампорова и Боян Коларов. Начинанието е озаглавено „Приказки с къщи” и има за цел да запознае подрастващите с основите на архитектурното проектиране и строителство и да възпита и формира у тях отношение и вкус към заобикалящата ни среда и пространство. Повече за архитектурната работилница ще научим от самите автори на идеята, които са специалните ни гости в днешното предаване.

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.