7 благородни елена бяха дарени на ловното сдружение в Тервел

Седем благородни елена бяха дарени от Държавното ловно стопанство в Тервел на местното ловно сдружение Ловно-рибарско дружество.

7 благородни елена бяха дарени на ловното сдружение в Тервел

В разселването участваха служители на стопанството, ловци от сдружението и ловната дружина „Мали извор“. За всички тях това беше знаково събитие, първото по рода си, което символизира добро сътрудничество  и обща цел - постигане на оптимална популация от благороден елен в района.  



За четвърта поредна година се извършва разселване на този вид дивеч, с което се цели не само увеличаване на числеността, но и да се подобри генофонда. През предходните три години са разселени общо 40 благородни елена в ловните райони на стопанството. Тази година доставените от Държавното ловно стопанство - Паламара животни по решение на ръководството се разселват в районите на местните ловни дружини, като директорът на стопанството инж. Георги Ботев е решил това да се превърне в традиция.  

Разселването на дивеч вече дава своите резултати, връщайки славата на  тези територии от златна Добруджа като елитно място за лов на благороден елен.