За добруджанските опълченци, воювали за Свободата, слушайте днес по Радио 99

В студиото на Радио 99 гостуват Стоян Господинов и Генади Ганчев. Двамата са в инициативната група за провеждане на благотворителна кампания в подкрепа на едно бъдещо издание на бесарабските българи.

За добруджанските опълченци, воювали за Свободата, слушайте днес по Радио 99

Става дума за алманах, посветен на 20-годишнината на Сдружение „Света София” в украинския град Измаил, основан от добричкия бизнесмен Михаил Стоев. Средствата от благотворителната кампания са за алманах, в който ще бъдат представени събитията от изминалите 20 години на сдружението. Стоян Господинов и Генади Ганчев ще разкажат за родолюбивата инициатива в студиото от 10 ч.



Слушателите ще научат повече за добруджанските опълченци, воювали за свободата на България по време на Руско-турската освободителна война. Всяка година на Трети март в Алеята на опълченците отдаваме почит и към подвига и саможертвата на добруджанци, сражавали се в боевете на Шипка.

Ще разкажем и за една млада жена от Каварна, избрала изкуството пред психологията – Веселина Анефи. Освен с организиране на тържества по всякакви поводи, тя изработва и различни украси и уникални подаръци за сватби, рождени дни и партита. Калояна Донева разказва за мотивите на младата жена да се посвети на още едно занимание – украсяването на стъкленици с цветя. Ще има, разбира се, и хубава музика, актуална информация и любопитни новини.

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.