Община Тервел в празнична премяна за Баба Марта

Новата украса на град Тервел, посветена на 1 март, вече радва жителите и гостите на града, съобщават от местната администрация.

Община Тервел в празнична премяна за Баба Марта

Големият фонтан се е превърнал в царството на Баба Марта, а малкият е събрал мартенска гора с щъркели, светещи мартеници. На центъра и в парка можете да поседнете на мартенски пейки.



Царството на Баба Марта на големия фонтан е плод на идеите и работата на Добринка Цонева и Иванка Йорданова от Детска градина „Здравец“ в гр.Тервел. Те са изработили всички фигури и декори за сцената. Електрическото обзавеждане на голямата сцена и светещите рингове имат за главен оформител Явор Нейков и помощници Недко Тодоров, Галин Иванов и Росен Димитров, Боян Бонев, Господин Господинов, Венко Стратиев, работници от звено „Чистота“. 

Украсата на мартенските пирамидки за малкия фонтан е направил Красимир Кръстев. Мартениците са изработени от учители от ДГ 2, образователните медиатори Добринка Йорданова, Борислава Стоянова, Галина Апостолова, служители в общинска администрация Мариана Петкова, Ангелина Станкова, Ганка Иванова, Севдалина Колева.

Дръвчетата за сцената с Баба Марта е изработил Иван Луков. Хубави мартенски украси са получени  и от Марияна Янкова – учител по живопис и от Дома за стари хора в с.Полк.Савово.