Фотоизложба по проект на Община Балчик ще представи различните аспекти от живота на рибарската общност

Община Балчик получи покана за сключване на Административен договор за безвъзмездна финансова помощ за реализиране на проектно предложение „Съхраняване на културата и традициите, свързани с рибарството в региона“ по процедура от Стратегия за ВОМР на МИРГ Шабла – Каварна – Балчик.

Фотоизложба по проект на Община Балчик ще представи различните аспекти от живота на рибарската общност

Проектното предложение е свързано с опазване на културните ценности на района, съхраняване на традициите свързани с рибарството и морското културно наследство, стимулиране опазването на морската среда чрез повишаване на знанията за морето. Това ще бъде постигнато чрез провеждане на Форум на изкуствата и риболова и фотоизложба "Риболов и традиции", описваща различните аспекти от живота на рибарската общност. Ще бъде организирано и провеждане на кръгла маса с тема: „Опазване на околната среда в рибарския сектор на територията на Община Балчик, Община Каварна и Община Шабла“. На събитията ще има представители от общините Шабла, Каварна и Балчик.



По проекта ще бъде извършена и рехабилитация на покривната част на НЧ "Велко Ангелов -1940" с. Дропла, в което ще се проведат всички мероприятия.

Бюджетът на проекта е 49 905,20 лв. с които ще се обезпечат строителните дейности по обекта.