Причини, поради които молбата ви за кредит може да бъде отхвърлена

Процентът на хората, които са се възползвали от възможността да изтеглят кредит, за да попълнят липсите в бюджета си, не е никак малък.

Причини, поради които молбата ви за кредит може да бъде отхвърлена

Почти всеки е купувал стока на изплащане, теглил е заем, за да разреши финансови проблеми или все още изплаща солиден кредит за покупката на нов автомобил или собствен дом. Банковите и небанковите финансови институции се стремят да разбират нуждите на клиентите, да им осигуряват различни опции за кредити и да им помогнат да разрешат проблемите, но съществуват ситуации, в които отказът на заявката ви за кредит е неизбежен. Какви са причините, поради които кандидатстването ви за заем може да бъде отхвърлено?


Една от най-честите причини е лошо кредитно досие. Вашето досие, съхраняващо се в Централния кредитен регистър, е вашата визитна картичка като потребител, показваща възможността да плащате редовно вашите кредитни. Всяко забавяне на вноска, всеки непогасен заем се отразяват във вашето досие и намаляват шанса ви за одобрени за следващ кредит.

Финансовите институции поемат рискове, но преценени и разумни. Ако досието ви е много лошо, то твърде вероятно е да получите отказ на заявката за кредит. Друга често срещана причина за отказ е наличието на множество непогасени кредити. Това представлява твърде висок риск за банката.

Отказ ще получите и ако сте укрили информация, изисквана от вас при кандидатстване за кредит, както и ако не сте я отбелязали коректно. По този начин вие се представяте като лице, на което не може да се има доверие и демонстрирате безотговорно отношение, което намалява шансовете ви да получите одобрение.

Заявката ви за заем ще бъде отхвърлена и в случай, че не може да докажете своя доход (задължително условие при банковите кредитни институции) или да посочите поръчители и гаранти, ако такива се изискват. Този проблем има своето решение и то е банков кредит онлайн без поръчител, даващ възможност за теглене на суми до 10 000 лв. и срок на изплащане до 4 години. За повече информация кликнете тук.