Представят най-интересните сватбени моменти в историята на Обредния дом в Добрич

В седмицата на любовта в Добрич стартира рубриката „ Най-интересни сватбени моменти, запечатани в историята на Обредния дом“ . Тя ще може да бъде разгледана на интернет страницата на общинската администрация и в социалните мрежи.

Представят най-интересните сватбени моменти в историята на Обредния дом в Добрич

Началото се поставя с няколко уникални сватбени истории, вдъхновени и подвластни на нейно величество любовта, разказани от служителите на общинското предприятие. 



В първата се разказва за едни много ранобудни младоженци: „В Добруджа сме, жътва е. Сватбен ритуал с много гости, красива украса, но младоженецът и кумът трябва да са рано на полето. През един жарен летен ден, по желание на младоженците бракосъчетанието трябваше да се състои във възможно най-ранния час от деня – 8,00 часа. Казаха се заветното „ДА“ и се забързаха към плодородната добруджанска нива…”. 

Вторият разказ е за най-закъснелия ритуал, но по-добре късно, отколкото никога.  „Младоженци на възраст 75+ години, запознали се в Домa за стари хора в град Добрич, пожелали да документират своята любов и взаимност и да заживеят заедно. В един мразовит февруарски ден, след като закъсняват за уречения час, в Обредния дом се явява притеснение да не са забравили, да не би ледените пътища да са ги отказали или от емоцията на предстоящото, някой да го е закъсал с кръвното, а то  какво се  е оказва – в еуфорията на сватбения ден фризьорката на младоженката се е забавила с прическата  и грима! Запомнящ и вълнуващ сватбен ден в нашата история”, сподели служителите на Обредния дом. 

Те споделят и кога се е зародила идеята сватбените ритуали да бъдат изнесени. Ето и следващата история: „Желанието на младоженци да сключат граждански брак на морският бряг в к.к „Албена” възниква през лятото на 2003 г. Под шума на вълните и лекият морски бриз, пред жаркия летен залез и парещия морски пясък на красивото ни Черноморие, този брак завинаги ще се помни”. През същата година изнесените сватбени ритуали са били 4, а през 2018 година те са достигнали до 60. През 2020 година те са били 53. 

Още атрактивни и уникални сватбени идеи ще бъдат представени в поредица, която ще може да бъде проследена на сайта и на фейсбук страницата на Община Добрич.