Стефани Маринова записа първия си музикален видеоклип

Талантливата певица от Добрич Стефани Маринова записа първия си музикален видеоклип, в него тя изпълнява кавър на песента „Страх от самота” на Михаела Маринова. Клипът е заснет в концертната зала на Младежкия център „Захари Стоянов”. Неговата премиера ще състои днес, от 17 часа в УouТube.

Стефани Маринова записа първия си музикален видеоклип

„Дълго време се колебаех коя да е песента, на която първо да направя кавър и смятам, че направих най-добрия избор, защото моята любима българска изпълнителка е Михаела Маринова, за мен няма по-талантлив млад изпълнител с толкова добри гласови възможности. Песента беше такава, че всъщност ме накара да се вслушам в мелодията й, а аз си бях поставила като цел песента, която искам да превърна в свой кавър да бъде точно такава – да ме развълнува, да се влюбя още в първите тонове”, сподели Стефани Маринова. 


Младата певица попаднала съвсем случайно на песента „Страх от самота”, но още щом чула първите тонове, вече знаела, че това е парчето, което трябва да изпее. 

„Една вечер, когато просто си пеех, УouТube ми предложи да чуя тази песен като следваща. Пуснах я и още с първите акорди на пиано, аз просто си казах, че трябва да изпея тази песен. След няколко дни, когато отидох на репетиция при Елена Карабельова, тъй като сега се налага да учим онлайн се възползвам от възможността да посещавам моите любими уроци по пеене, тя веднага откликна на идеята, даже ми предложи да я запишем”, разказа Маринова. 

Всичко се случило за отрицателно време, за седмица записът бил готов, а за още 7 дни и клипът към песента. 

„Всичко стана изключително бързо, за една седмица записът беше готов, но аз не чувствах момента подходящ да направим видеото и отлагах ден след ден. Малко преди коледната ваканция и моето заминаване в чужбина, реших, че моментът е настъпил. Усетих, че трябва да  предприема следващата стъпка, а именно да запишем клип и най-интересното е, че целия този клип ни отне точно 7 дни. В рамките на тези дни аз се свързах с оператора Дарен Стоянов, той се съгласи и още на следващия ден започнахме да мислим как да направим клипа, организирахме дрехи, роял, столове и всичко в рамките на една седмица, в момента ако някой ме пита дали е възможно със сигурност бих казала - не. Но аз съм твърде импулсивна и когато си поставя дадена цел, аз ще обърна света, за да я постигна”, сподели тя. 

За три дни Стефани Маринова се научила да свири песента и на пиано, което в началото звучало невъзможно на нейната преподавателка заради сложността на произведението и кратките срокове. 

„Елена Карабельова беше изненадана, че искам да свиря песента, защото аз преустанових уроците си по пиано. Аз исках да изсвиря частите на песента, където има много арпежи и акорди и когато я помолих да ми покаже как трябва да прозвучи песента, тя се опита да ме разубеди, защото е доста сложно и няма никакво време. Но аз съм много инатлива в това отношение и в рамките на 3 дни аз научих как да свиря всичко. Успяхме, щастлива съм от крайния резултат, защото това е песен, която много харесвам. Смятам, че трябва да се дава гласност на младите изпълнители, които правят красива музика”, коментира певицата. 

Премиерата на първия видеоклип на Стефани Маринова, в който тя изпълнява кавър на песента „Страх от самота”, ще се състои днес, от 17 часа в УouТube канала на младата изпълнителка. 

„Надявам се всички да усетят любовта, енергията и чувството, което вложихме в направата на този видеоклип”, каза в заключение Стефани Маринова.