Националният съвет на БСП одобри предложените водачи на листи за предстоящите избори

Националният съвет на БСП одобри предложените от Изпълнителното бюро водачи на листите за парламентарните избори. Необходимите подписи са събрани при гласували вече от половината членове. Гласуването продължава до днес, съобщават от левицата.

Националният съвет на БСП одобри предложените водачи на листи за предстоящите избори

„По нашия устав и правила те трябва да бъдат одобрени от целия национален съвет. Искам да обобщя няколко данни за водачите . Преди всичко, че около 2/3 от водачите са хора с професионална експертиза в областта на икономика, право, медицина и инженери. Това гарантира една сериозна професионална експертиза за предизвикателствата, които ни очакват в следващите години – за възстановяване на икономиката, за гарантирано качество на законодателството, експертно мнение по промяна в здравния модел”, заяви председателя на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова.


Припомняме, че за водач на листата в Осми Добрички многомандатен избирателен район беше определена Мая Димитрова. Тя е юрист по професия, областен лидер на партията и председател на Общинския съвет в Добрич.  След нея в листата са (по азбучен ред ) Атанас Зафиров, Боян Саркизов, Даниел Петков, Дарина Господинова, Зоя Хлебарова, Иван Костов, Мая Димитрова, Пейчо Пеев, Сияна Фодулова и  Таско Ерменков. Следва те да бъдат подредени от областните структури. 

„Вярвам, че там ще се допълни експертизата с други необходими на Народното събрание качествени професионалисти, така че заедно в следващия парламент да повишим равнището не само на законодателната дейност, но и да изчистим законодателството от непрофесионалност, лобизъм  и да превърнем парламента в истински съществен, сериозен законодателен орган в парламентарната република”, каза още Корнелия Нинова. 

Изборите за нов парламент у нас ще се проведат на 4 април.