Продължава финансовото подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Добрич

Община Добрич продължава да осигурява средства за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. За тази година осигурените средства са 15 000 лева.

Продължава финансовото подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Добрич

Община Добрич постави началото на програмата за финансовото подпомагане през 2018 година. Тя дава възможност на семействата и двойките, които не отговарят на критериите за държавно финансиране или са решили да се самофинансират, да се възползват от финансовата подкрепа, която осигурява Община град Добрич. От създаването на програмата до момента са подпомогнати 10 двойки. Общинският фонд може да се похвали и с две бебета, родени през 2020 г.



Община град Добрич информира всички заинтересовани лица, че вече приема заявления за финансово подпомагане за 2021 година на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, с постоянен и/или настоящ адрес на територията на Общината.

Приемът се осъществява от 1 януари до 30 ноември. Място за подаване на документи: „Център за услуги и информация“, работно място „Деловодство“, ет.1 в сградата на Община град Добрич.

Необходимите документи за кандидатстване и Правилника за отпускане на финансова помощ за лечение на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, с постоянен и/или настоящ адрес на територията на Община град Добрич може да намерите на интернет – страницата на Община Добрич.